ZWOLLE - Met zo'n 80.000 bezoekers heeft het IJsbeeldenfestival deze editie een record gevestigd. Niet eerder trok het Zwolse evenement zo veel betalende gasten. Met name buiten de stad was de animo voor de bevroren beelden groot.

Dit weekend zijn de deuren van de koudste attractie van Zwolle voorlopig voor het laatst geopend. Directeur Marc van Aalst verwacht dat er dan nog enkele duizenden bezoekers de weg naar de NedTrain-hal achter het NS-station weten te vinden. De 100.000 bezoekers die van tevoren werden verwacht zal het IJsbeeldenfestival desondanks niet halen. Van Aalst: "We zullen ons nog goed gaan verdiepen in de oorzaak dat we dat aantal niet hebben gehaald. Wellicht dat er minder Zwollenaren zijn geweest. Dat zou kunnen omdat we dit jaar minder zichtbaar in de stad waren dan voorheen." Eerder zat het festival op het Rodetorenplein. Die locatie werd echter te klein.

Comment