woensdag, 6 augustus 2014

Het is al jarenlang een groot begrip in de dancewereld, Dance Valley. Inmiddels bestaat het feest al 20 jaar en voor UDC was het dan ook reden om groots uit te pakken met the 20th Anniversary van het feest.

De laatste jaren is er wat verandering gekomen in het Dance Valley concept, omdat er tegenwoordig in de Hard Valley ook ruimte is voor hardcore en hardstyle. Tijdens de 20ste editie van het feest wilden we er uiteraard heel erg graag bij zijn.

We vertrokken we vol goede moed naar het recreatiegebied Spaarnwoude. De weersverwachting was de gehele week goed geweest, echter draaide dit op vrijdag helemaal om en zou het veel gaan regenen, bliksemen en onweren. We hoopten maar dat het allemaal mee zou vallen en dat we een mooie zonnige en gezellige dag tegemoet zouden gaan.

Toen we door onze taxi bij het festivalterrein werden afgezet had het al flink geregend, mensen liepen in de blubber en auto’s slipten weg op het parkeerterrein. Er waren voorafgaande aan het feest verschillende parkeerkaarten verkocht, namelijk normale parkeerkaarten (€ 12), parkeerkaarten dichtbij de entree op het hoofdparkeerterrein (Special genoemd, € 25) en parkeerkaarten waarmee je er van verzekerd was dat je snel zou kunnen vertrekken na het feest (€19). Zelf hadden wij dit principe nog niet eerder meegemaakt en we vonden het op zich wel een goed idee van de organisatie.

Nadat we na een behoorlijke wandeling bij de ruimte aangekomen waren waar we onze kaarten op moesten halen begon het ineens heel hard te regenen. We keken elkaar aan en schoten in de lach, als dat maar goed zou gaan de rest van de dag. Gelukkig duurde het even voordat we onze bandjes hadden en klaarde het al op toen we naar buiten liepen. Het zonnetje begon zelfs te schijnen, waardoor wij onze jassen toch maar in een kluisje deden. Ook Dance Valley maakt gebruik van elektrische kluizen, even opletten dat je code niet gezien wordt –  maar verder is het toch wel handig dat je achteraf niet in de rij hoeft om je borg te halen.

De decoratie van het festivalterrein zag er super uit. Overal wapperden  vlaggen in verschillende kleuren en ook waren de meeste stages mooi aangekleed. Op heel veel verschillende plaatsen stonden kraampjes waar eten en drinken besteld kon worden en we hadden al gelijk in de gaten dat het goed en professioneel geregeld was.

We kwamen als eerste aan bij de stage waar deephouse werd gedraaid, dit podium met de naam The Church was volledig naar een kerk gethematiseerd. Boris Werner was aan het draaien en het publiek vermaakte zich al uitstekend. Na enige tijd hier te hebben gestaan besloten we om verder te lopen over het mooie festivalterrein. We  vonden het fantastisch om alle verschillende hoogtes, stenen en bergen te zien en alle mensen die overal op stonden en zaten.

We kwamen aan bij de mainstage, The Valley.  We waren erg onder de indruk van het grote uitgestrekte podium dat op stond gesteld. Dit podium, aan het einde van de vallei, bestond uit grote stroken met voornamelijk blauwe LED verlichting waar van alles mee geprojecteerd kon worden, op grote schermen zagen we  de dj draaien (Dirty South) en de muziek paste precies bij de sfeer die er hing. Het was al behoorlijk druk, mensen waren vrolijk en relaxed.

Vanuit de main gingen we verder naar een aantal andere stages. Als eerst kwamen we aan bij de trance stage (The Tunnel), om bij deze stage te komen moesten we een berg op, sommige mensen hadden hier al moeite mee. Enkele bezoekers gingen onderuit en moesten vervolgens de rest van de dag met een modderkont rondlopen. Deze moddervlekken hebben we later op de dag nog veel vaker gezien.

Drie andere stages die in dit gebied lagen waren de podia met de muziekstijlen house (The Club), eclectic (The Crib) en techno (The Warehouse). Bij de eclecticstage werden er voornamelijk top-40 dancenummers gedraaid, maar ook een aantal vette Amerikaanse hiphopplaten. Hier hebben we ook nog even van genoten. In de tenten waar house en techno werd gedraaid zijn wij maar heel even geweest, op het moment dat wij in de housetent waren was het namelijk tijd voor ons om even wat te gaan eten. Er was genoeg keuze, zelfs sushi! De prijzen vielen ons mee. Vervolgens gingen we naar het hardere gebied van het festivalterrein. Noize Suppressor zou namelijk om 18:30 uur een live-optreden gaan verzorgen en hier wilden wij graag bij zijn.

De rest van de dag zijn wij eigenlijk niet meer weg geweest uit de Hard Valley, naast het hardcorepodium (The Underground) was er ook een hardstyle- (The Refinery) en een raw hardstylepodium (The Junkyard) in dit hardste gedeelte van Dance Valley aanwezig. Het podium van The Refinery leek in grote mate op het hoofdpodium, echter was dit podium net iets minder indrukwekkend. Ook hier stond een groot gedeelte van de vallei weer vol met mensen  en was de sfeer erg goed.

Op een enkele bui na (toen het ineens wel heel erg druk in de tent van de hardcore werd) is het voor ons verder de hele tijd droog gebleven. We hoorden wat verhalen over de toiletten die slecht geregeld zouden zijn, maar bij de Hard Valley waren er telkens genoeg toiletten beschikbaar en hebben we geen enkele keer moeten wachten. Bij zowel de bars als de eetgelegenheden werden we elke keer snel geholpen en het ging allemaal erg professioneel. De 20 jaar ervaring met het feest was goed te merken.

De 20e editie van Dance Valley is ons erg goed bevallen. We hebben een hele gezellige dag gehad en hebben genoten van de fijne sfeer die er op het festival hing. Het geluid was overal goed en ook muzikaal was het dik in orde. Het gehele feest was professioneel georganiseerd en ondanks een paar kleine buitjes is het toch ook overwegend mooi weer geweest, dit kwam de sfeer natuurlijk ook ten goede. Hierbij willen wij UDC feliciteren met  het 20 jarig jubileum van Dance Valley en we hopen er volgend jaar weer bij te zijn!

Tekst Miquelli van Cleef
Beeld Robby Bone
Bron DJmag

Comment