Het nieuwe Amerikaanse moederbedrijf van ID&T heeft nu ook de Nederlandse organisatie Monumental gekocht, waarvan technofeest Awakenings deel uitmaakt.

SFX, het bedrijf van miljardair Robert Sillerman, kocht eerder al voor miljoenen ID&T op, een van de grootste internationale spelers op het gebied van dancefeesten.

Monumental wordt geleid door Rocco Veenboer, die ook na de overname door SFX aan het roer zal blijven staan. Dat maakt het beursgenoteerde bedrijf maandag bekend.

"Rocco en zijn team hebben van Awakenings het sterkste technomuziekmerk in Amsterdam gemaakt, zo niet van heel Europa", aldus Robert Sillerman. "We kijken ernaar uit om de unieke Awakenings-ervaring met nieuwe fans over de hele wereld te delen."

Familie

Veenboer spreekt de wens uit het concept in onder meer Groot-Brittannië en Australië te lanceren. "Ik ben verguld om onderdeel van de SFX-familie te worden en ik ben er enthousiast over om Awakenings naar nieuwe locaties te brengen voor een nieuw publiek", aldus Veenboer.

Het eerste Awakenings-feest vond in 1997 plaats in de Gashouder te Amsterdam en vier jaar later werd de eerste festivaleditie gehouden in Spaarnwoude. Dit jaar werd Awakenings uitgebreid tot een twee dagen durend evenement. SFX is momenteel eigenaar van dancefeesten als Tomorrowland, Mysteryland en Sensation.

Door: NU.nl/Pierre Oitmann

Comment